Overzicht software voor de advocatuur

Standaard software voor advocaten

Het aantal specifiek voor Nederlandse advocaten ontwikkelde software pakketten is groot. De grotere kantoren richten zich voornamelijk op maatwerkoplossingen, terwijl kleinere kantoren vaak een standaardoplossing kiezen. Legalsense combineert daarin het beste van de twee werelden: we bieden standaardsoftware aan, terwijl de mogelijkheden tot specifieke aanpassingen groot zijn.

Belangrijk bij de keuze van een advocatenpakket is het technische ondersteuning, de combinatie met de hardware ondersteuning, de stabiliteit van de onderneming en de kwaliteit van het programma. Legalsense kiest ervoor deze aspecten te combineren door de software als een dienst aan te bieden. Daardoor blijft de continuïteit en het serviceniveau gewaarborgd. Doordat de software online wordt aangeboden is deze beschikbaar vanaf verschillende besturingssystemen, ook als deze gecombineerd worden gebruikt op het kantoor.

Wat is een totaalpakket?

Advocaten programma's helpen bij het aanmaken van dossiers die dan toegankelijk zijn voor tekstverwerking, agendabeheer, prestatie beheer, boekhouding, communicatie en een aantal toeters en bellen. Uiteindelijk is er natuurlijk geen enkel programma dat op zichzelf alle voorgenoemde functies van een advocatenkantoor te beheren. In de praktijk gebruiken advocaten uiteindelijk altijd een combinatie van functionaliteiten.

Vrijwel alle advocatenkantoren kiezen voor de standaard kantoorsoftware voor een kantooroplossing op basis van Microsoft programmatuur. Dat betekent vaak dat gebruik gemaakt wordt van MS-Word voor de tekstverwerking en MS-Outlook voor de communicatie en de agenda.

Voor de specifieke eigenschappen van een softwarepakket voor advocaten biedt Legalsense daarnaast het volgende: