Uren schrijven

Tijd schrijven

De module tijd schrijven van Legalsense maakt het registreren van uren eenvoudig en plezierig. Doordat gewerkte uren worden gekoppeld aan uw dossiers behouden u en uw mede-advocaten het overzicht.

Naast de gewerkte tijd en het dossier kiest u een verrichting en geeft u eventueel een toelichting op uw werkzaamheden. Legalsense ondersteunt verscheidene manieren om zo makkelijk mogelijk tijd in te kunnen voeren:

  • Met de hand zelf een tijd opgeven
  • Een klokje automatisch laten meelopen (schaakklokmethode)
  • Met een interval (van - tot) de tijd berekenen

De geschreven tijd wordt in alle gevallen automatisch afgerond ten behoeve van een heldere factuur. U kunt daarbij zelf aangeven wat uw minimale tijdseenheid is, bijvoorbeeld 5, 6 of 15 minuten.

Zoeken, rapporteren en factureren

De laatst geschreven tijd wordt door Legalsense altijd direct weergegeven. Zo heeft u onmiddelijk overzicht in uw productiviteit van de afgelopen dagen. Tijdsregels die u langer geleden heeft geschreven vindt u eenvoudig terug met de geavanceerde zoekopties. U kunt bijvoorbeeld specifiek zoeken naar tijdsregels op basis van fee earner, verrichting, dossier, tijdsperiode etc.

Het is ook mogelijk om direct overzicht te krijgen door een managementrapportage op te vragen. Hierdoor heeft u in één oogopslag inzage in de stand van zaken op kantoor. Op het moment van facturatie worden de relevante tijdsregels automatisch door het systeem gevonden.

Uw specifieke wensen

Wellicht wilt u, eventueel voor specifieke dossiers, schrijven volgens de Recofa Richtlijnen. Of heeft u met uw cliënten een speciaal dagtarief afgesproken waarvoor u in volle dagen of dagdelen wilt kunnen schrijven.

Legalsense heeft uitgebreide ervaring met dergelijke specifieke wensen. Zo ondersteunt het softwarepakket u in uw wens om de cliënt tegemoet te komen aan zijn wensen. Of in het geval van Recofa: om aan uw verplichtingen te voldoen.

Budgetten

Steeds meer advocatenkantoren werken niet langer uitsluitend op uurbasis. Voorbeelden zijn het werken tegen een fixed fee, of het werken op uurbasis met een zeker maximum. In beide gevallen in het van groot belang om in de gaten te kunnen houden in hoeverre de gebudgetteerde uren/bedragen reeds gerealiseerd zijn en hoe veel tijd er nog resteert. Legalsense ondersteunt u hier bij, zodat de kosten nooit onverwacht worden overschreden.

Direct aan de slag

Ervaar vandaag of morgen nog het gemak van Legalsense.